ZITEX

Gardrób kihívás: 7. nap!

Vasárnapi galaktikus űrséta

2016. május 08. - zitex

A hét utolsó napján soha nem öltözöm ki. Sőt ezen a napon még a sminkelést is kiszoktam hagyni, de a trend kedvéért ezt hívhatjuk no makeup challengenek is. Ezt a galaktikus sportmelltartót nem nagyon szoktam sportoláshoz felvenni, mert cickó kirakós (push up), sportolásban meg vagyok annyira állat, hogy nem ezt tartom szem előtt. A fekete Arizonás pólómat évek óta nyúzom már, de megunhatatlan!

7.jpg7_1.jpg7_2.jpg

Gardrób kihívás: 6. nap!

Szombati bulira feltöltve!

Mivel hétvégén is dolgozom, így az esti bulis szettet mindig úgy kell kitalálnom, hogy munkában is helytálljon. Ez a kimonó egy frissebb darabja a ruhatáramnak (januári), de nagyon szeretem, mert olyan semleges mintha csak egy inget kapnék magamra, egyszerűen mindent feldob. A feketés szettet, ami annyira nem jellemző rám, kontrasztosan egy fehér tornacipővel emeltem ki. Partiba kisméretű hátizsák és jó sok nyaklánc az alap kiegészítő nekem. A legegyszerűbb pólót is fel lehet dobni egy jól megválasztott nyaklánccal.

6_3.jpg6_1.jpg6_2.jpg

Gardrób kihívás: 5. nap!

to the Batmobile!

Sajnos a tavaszi jó idő még kéreti magát, így én is kénytelen vagyok egy kicsit lassítani a „nyári kivetkőzésem” tempóján. Pénteken, habár számomra nem az utolsó munkanap, szeretek én is így gondolni rá, és lezser ruhát hordani. A szeles idő miatt, így bodyt választottam, de nem akármilyet, egy szuper menő batmanes bodyt! Nem vagyok nagy body rajongó – nem érzem magam csecsemőnek, hogy alul patentos cuccot hordjak – de ez a batman logós meglágyította a szívem. (Sőt kimondhatjuk, nem is kifejezetten magamnak vettem..) Ha már feszülősre vettem a figurát fent, akkor bő fazonú, boyfriendre lent. Bármennyire is laza ez a szett, iszonyatosan szexinek éreztem magam benne, mert szerintem a férfiak szívéhez nem csak a pocakjukon keresztül lehet eljutni, a képregények hőseivel is.. Így ezzel a szettel pénteken egyszerre hódítottam, lazultam és feszültem is.. ezt a hason feszülős ruha dolgot még szoknom kell..

5.jpg

5_2.jpg

5_1.jpg

Gardrób kihívás: 4. nap!

Ocelotos kispéntek

Csütörtökön munka után általában megyek még valahova, (kispénteken van a legtöbb bemutató és kiállítás megnyitó) így próbálok olyan ruhákat összeválogatni erre a napra, amit nagyon szeretek. Ez alatt azt értem, hogy kényelmes, de még sem csak póló-farmer szett. Ha pólót is választok erre a napra, akkor is igyekszem feldobni valamivel, amitől nőcisebb lesz a megjelenésem. Kispénteki szettem: fehér póló, fekete oversized blézer, szakadt boyfriend farmer és sok-sok finom kis ékszer. Most nagyon menő az ilyen szetteket magassarkúval lágyítani, de mivel biciklivel járok dolgozni, ezt egyelőre hanyagolom és maradok a jól bevált ocelotos slip-onnál.

4.jpg4_1.jpg4_2.jpg

Rólam

Csiszár Zita vagyok, a Zitex blog szerzője. Blogomat pár éve indítottam magam szórakoztatására, ahol gyakorolhatom az írást – mint friss kommunikáció szakos hallgató – és egyben dokumentálhatom, éppen milyen dolgok kötnek le és inspirálnak. Kiskorom óta érdekel az öltözködés és a divat, így egyértelmű volt számomra, hogy divatorientált blogot fogok írni. Nem terveztem semmi világmegváltó blogot, inkább kis napi szösszeneteket, képes inspirációkat osztottam meg. A sok munka és elfoglaltság miatt hol feléledt, hol hanyatlásnak indult a fejemben lévő kezdeményezés. Energiáimat leginkább a HYPEANDHYPER kötötte- és köti le mostanság is, ahol a divat rovat felelős szerkesztője lettem. Jelenleg divatújságíróként tevékenykedem, de vállalok stylist megbízásokat is.

Egy költözésből adódó ruhapakolás, és ebből indult gardróbfrissítés élesztette most tavasszal újra a blogomat. Gondolatból tettrekészség majd publikálás született. Így jött létre a 30DayWardrobeChallenge. A kihívás pedig  nem csak nekem és a blogomnak, mindenkinek szól! Amennyiben Te is szívesen csatlakoznál a 30DWC-hez, a facebookon együtt végig dokumentálhatjuk szekrényed változását és tapasztalataidat!

dilipok.jpg

Gardrób kihívás: 3. nap!

Az év színeiben

Úgy voltam vele, most már nem érdekel, ha esik az eső, ha nem, ma végre fehér tornacipőt húzok. Fehér cipőhöz pedig valami igazán könnyed, nyárias színvilágot akartam, ezért választottam az év színeit, a rózsakvarc és derűs kék párosát. Nem mostani szezonos szerzemények, a nadrágot talán 2 éve vettem, az inget idén ősszel. Az oversized ing és a szakadt nadrág páros amúgy is a kedvenceim között szerepel. Az ing kellemes megjelenést biztosít, ami mindig jól jöhet, ha este még random meg kell jelennem valahol.

3_1.jpg3_2.jpg3_4.jpg

Gardrób kihívás: 2. nap!

Színesben, lazaságban

A tegnapi kiöltözés után, mára egy laza szettre vágytam. A pólót még pár éve turiztam, és kifejezetten a laza napokon szoktam elővenni. Ez ma pont egy ilyen. Kicsit gyerekes, kicsit bohém, kicsit feltűnő, kicsit én vagyok, kicsit már nem. De még mindig jól érzem magam benne! Ha pedig színes szett, akkor már legyen nagyon színes!2.jpg2_2.jpg2_1.jpg

Gardrób kihívás: 1. nap

Gardróbfrissítés ezennel hivatalosan életbe lépett!

Első napra egy kicsit elegánsabb szettet raktam össze, ugyanis állásinterjúval kezdtem a hetet. Jól bevált alapdarabokat válogattam mára, ezzel ugyanis nem lehet mellé lőni. Választásom így a klasszikus fekete-fehér színvilágra esett, amit egy bordó loaferrel és egy vékony ocelotmintás övvel dobtam fel. A szett különlegessége – legalább is számomra – a felső, amit a csíkokból mintázott masni tesz igazán különlegessé. Remélem nem csak a ruhámmal arattam ma sikert!

1.jpg1_1.JPG1_2_2.jpg

Indulhat a 30DWC!

Pakolás, fotózás, real life

30DayWardrobeChallenge. Nyári ruhák elő, téliek el. De mielőtt mindent újra elpakolnék, – igen, azt is, amit már 2 éve nem vettem fel, de mindig úgy gondolom, hogy majd eljön a megfelelő pillanat, amikor azt érzem, hogy fel akarom venni, ezért újra a szekrény sarkába teszem – 30 napos gardrób kihívásba kezdek.

howtokeskeny.jpg

Mit jelent a 30 napos gardrób kihívás és miért hoztam létre? – merülhet fel a kérdés bennetek. Két dolog miatt vágok bele: az egyik, hogy megszüntessem a hordatlan ruhák ide-oda pakolását, és végre kiszelektáljam a nem hordott ruháimat. A másik ok, hogy bizonyítsam, – mind magamnak és másoknak is – régebbi ruhákat is be lehet úgy fotózni, hogy a közösségi platformok trendjei közé illeszkedjen. Minden csak azon múlik, miket válogatunk össze és azt, hogyan fotózzuk be. Szeretném bemutatni és dokumentálni, hogy a jól megszerkesztett képek mögött mennyi munka van és a tökéletesen felépített instagram és blogger világ egy jó ízlést tükröz, amit nem csak a legújabb kollekciókból építhetünk fel.

Bármennyire is imádom a magyar divatot, nem tehetem meg, hogy ilyen összegekért vásároljak ruhákat, ahogy azt sem, hogy minden szezonban a legújabb trend szerinti ruhatárra váltsak. Ez a legtöbb bloggere is igaz, outfit bejegyzéseik, márkák által szponzorált vagy tervezőktől fotózásra kikért ruhákról szól. Ezzel természetesen nincs semmi baj, így tudjuk meg, hogy mi az új trend és mit kínálnak nekünk mind a magyar, mind a külföldi márkák és arra is tökre szuper tippeket adnak, hogyan párosítsuk össze ezeket. A baj azzal van, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a bloggerek nem a plázákat járják egész nap és nem a saját ruháikat fotózzák be hétről-hétre, hanem fotózásra kikért ruhákat válogatnak össze. Kevesen tudják, hogyan zajlik egy fotóanyag összeállítása és mennyi munka van benne, mivel a socal média csak a szépen felépített és megszerkesztett trendi oldalát mutatja ennek a világnak. Ez az álomvilágkép, pedig a folytonos elégedetlenség oldalára tud sokunkat juttatni. Igen, engem is..  és a baj itt kezdődik, amikor azt hisszük, hogy a közösségi médiában látottak egy tökéletes életet tükröznek. Igazából a közösségi médiára tudatosan és igényesen felépített énmárka dokumentációját szemlélhetjük.

real_life_1.jpg

A 30DayWardrobeChallenge, nem csak a ruhatáram kiszelektálása miatt jött létre. Dokumentációm inspirációként is szolgál, – pont ezért termék leírásokat nem fűzök a képekhez – hogyan tudom régebbi ruháimat úgy posztolni, hogy helytálljon a menő divatblogok friss posztjai között, akkor is, ha nem a 2016-os szezon fazonjai és színei köszönnek vissza a képeimen. Szeretnék rávilágítani a fogyasztói társadalom azon fő problémájára, ami sokunkat emésztet már, ha nem is állandóan, de biztos mindenkit szorongatott már. Az érzés, amikor szeretnénk megvenni egy új ruhát vagy bármi más terméket, mert most nagyon menő.., de éppen nem tehetjük meg.. az érzés, ami utána kialakul bennünk..,egy kisebbrendűség, csak mert nekünk még nincs meg a legújabb kollekciós cipő, táska vagy éppen telefon..??! Mert biztos vagyok benne, hogy mindannyian találkoztunk már ezzel a frusztráló érzéssel. „De legalább hallgattam Anyára!" – én ezzel nyugtatom magam minden egyes alkalommal –     ..aludtunk rá egyet és csak másnap vettük meg, mikor rájöttünk, hogy a boldogságunkhoz szükségünk van arra az új dologra. Elégedettségi szintünk feltöltve, egészen pontosan egy hétre! Talán..

Na, erre szeretnék most reflektálni. Magamnak is, amikor ilyen gondolatok képesek elárasztani, és a fogyasztói társadalomnak is. Mert nem vagyunk se kevesebbek, se többek egy-egy tárgytól. A divat nem a tömegtermékekben rejlik, hanem önmagunk megtalálásában, amire az öltözködés egy önkifejezési módot kínál. Ennél a pontnál találtam meg a kihívást. Számomra a kihívás a régi és az új termékek szelektálásában és összeválogatásában rejlik, nem pedig abban, hogy mennyi új ruhát tudok megvásárolni és azt befotózni.

A lényeg, hogy 30 napig ugyanazt a ruhát nem vehetem fel kétszer! (Minimális ismétlődés az alap darabokban lesz, nincs annyi kabátom, farmerom, cipőm stb.) A dokumentációm egy útmutató, segítség próbál lenni, úgy ahogy nekem, talán nektek is! Bizonyítani fogom, hogy régi ruhákat is el lehet adni friss körettel úgy, hogy iszonyatosan menő legyen. Szeretném megmutatni milyen a real life az insta és a facebook profil mögött.

30 nap, 30 bejegyzés, 30 outfit.

Kihívás nekem és kihívás mindenkinek! Aki kedvet érez, csatlakozzon, kövessen, kommenteljen, fotózzon, tageljen..!

30DWC indul!

ruhak.jpg

/Mindegyik ruha a sajátom, hordott és nem fotózásra kölcsönkért./

süti beállítások módosítása