ZITEX

Húsvéti style

2013. március 31. - zitex

primark_1364711938.jpg_960x960

Csokoládéban gazdag, kellemes húsvétolást kívánok mindenkinek! Ez a nyuszis pulóver tökéletes darabja lehet a mai szettünknek. Szerintem nagyon aranyos.

Esős pénteki utravaló

twisterraincoat_1364556457.jpg_500x332

A napi oltás kategóriába sorolnám ezt a twister társasjátékból készült esőkabátot. Az ötlet hatalmas, egyedi és még praktikus is. Aki tud varrni és van otthon elfekvőben egy régi burda újságja, az biztos talál megfelelő szabásmintát egyedi kabátjának elkészítéséhez. A mai napra egy esőkabát kötelező tartozéka az outfittünknek, azt hiszem.

A fodrásztanonc birodalmában

 

Beszámoló a fodrász vizsgáról

Ma volt barátnőm második fodrász vizsgája, ahova engem kért fel konty modellnek. A vizsgán több feladat is volt, mindegyiket sikeresen teljesítette. Úgyhogy elmondhatjuk a mai nap is egy sikeres, vidám nap volt. Ahogy ígértem, megmutatom nálunk milyen konty lett a befutó. A konty készítésénél kikötés volt, hogy színes műhaj tincseket kell beépíteni a modell hajába. Barátnőmmel mind a ketten tudtuk a lila színű tincs az, ami kell nekünk. Hiába akartak minket lebeszélni erről a színválasztásról, nekünk kifejezetten tetszett a vörös hajban, de meglehet ezért is vagyunk barátnők. A hajamba pár hónapja már került egy sötét burgundi lila csík, ami csak akkor látszódik, ha összefogom a hajam, ami szerintem most pluszba még dobott az egész összhatásán. A konty kicsit vadabb, lázadó stílust képviselt, ezzel próbáltam összhangba hozni az öltözékemet is. Egy kapucnis apró tyúklábmintás blézert kombináltam egy szatén magasított derekú ceruzaszoknyával, amihez motoros bokacsizmát párosítottam.  A fekete-fehér szettet rózsaszín és fémes hatású rideg kiegészítőkkel dobtam fel. A szett szerintem együtt ütött igazán, de a lényeg, hogy a vizsgabiztosnak is tetszett. Én nagyon élveztem ezt a vagány, lázadó stílust és simán bevállalnám egy hétvégi buliba.

Ezúton is gratulálok az ifjú fodrász gyakornok barátnőmnek az egyedi konty kitalálásához és a sikeres vizsga teljesítéséhez!

Iris Apfel inspiráció a mának

iris_1364391319.jpg_550x700

Imádom ezt a nőt. Olyan stílusa és érzéke van a divathoz és a designhoz, hogy messziről fel lehet ismerni egy igazi egyéniséggel van dolgunk. Van mit tanulni tőle. Bármilyen képet látok róla, mindig vidámsággal töltődök fel, mert olyan energiákat tud bennem felszabadítani a kreatív szettjeivel, hogy azt érzem, nincs lehetetlen és összeférhetetlen. A mai napomat ez a virágos szett áradata illatozta be.

Napi inspiráció

neonpulcsi_1364293602.jpg_550x825

Nézzük mindennek a pozitív oldalát. A hideget leszámítva és, hogy március van, nagyon szépen megmaradt a fákon a hó, gyönyörű. A mai szettünket feldobhatjuk valami feltűnő színnel, hogy a sok fekete kabát közül messziről kiszúrhatóak legyünk és ne olvadjunk bele a tömegbe. A tavaszi hangulatot megtartva pedig ajánlom a neon színeket, biztos megmarad így a kedvünk a húsvéti készülődésre. Kellemes napot mindenkinek!

Divatbloggerek világa

Nagyon érdekes videóra bukkantam ma az interneten. A divatvilágban ismert bloggerekkel, fotósokkal beszélgetnek, mutatják be, milyen is egy neves blogger élete. Kicsit belekukkanthatunk, hogy a mindenki számára ismert street style fotók, hogyan is készülnek, és milyen nehéz érvényesülni ebben a telített szakmában. Nagyon érdekes volt ezt a videó látni, hogyan is csinálják a "nagyok". Tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti nézni a street style bloggerek munkáit és érdeklik a kulisszatitkok.

Kontyra hangolva

Hajszobrászat mesterfokon, házi üzemmódba kapcsolva.

 A mai este a konty készítés estéje voltkonty-1.jpg nálam. Fodrásznak készülő barátnőm hajmodellje leszek jövő héten, így tartottunk egy próbanapot. Zene, kontykészítés, pletykázás, egyszóval a tökéletes vasárnap esti program a barátnőnkkel. A fodrászom házhoz jött és egy szépen beszárított hajjal és csajos beszélgetéssel zárhattam a hetet. Rá kellett jönnöm, hogy a beszárítás igen is egy külön tudomány. Amíg én ide-oda dobálva szárítom meg a hajam, addig a profi hajkefével való beszárítás között mekkora különbség van. A hajam szép fényes, egyenletes és sima, szép formájú lett, nem pedig egy nagy szénakazal, ahogy nekem szokott kinézni. Teljesen más a fogása, látszik a hajam fazonja. Olyan érzésem volt, mintha most vágattam volna frissen a hajam, pedig csak egy beszárítás dobot rajta ennyit. Megfontolóra veszem, hogy hetente járjak majd ezek után kedvenc fodrászomhoz egy beszárításra. Másik heti nagy észrevételem, amit már régóta ki akartam próbálni a száraz sampon. Ez a világ egyik leghasznosabb találmánya az elfoglalt, sietős embereknek, szóval mindenkinek tudom ajánlani. Amikor az embernek nincs már ideje hajat mosni, szárítani – ami kifejezetten fontos és ezek után megpróbálok jobban oda figyelni rá – csak bedörzsöli a fejbőrébe, átfésüli és máris kész a frissen mosott haj látszata. Édesanya ezt eddig miért nem mondtad el ?! Felnőtté válás szakasza 1.1. Megtanulni és megtapasztalni az élet nagy bölcsességeit. Ez a hét azt hiszem a hajápolás pár alapszabályainak megtanulásáról szólt. Ti ismeritek, szoktatok száraz sampont használni?

Kicsit rápörögtem a témára és összeválogattam pár tetszetős kontyot nektek. Hogy melyik vagy melyikhez hasonló lett nálunk a befutó majd meglátjátok csütörtökön, a vizsgafotókon.

 

süti beállítások módosítása