ZITEX

Kevert minták, mixelt rétegek

Napi inspiráció

2013. március 16. - zitex

benetton_campaign_aw1011_4_1363468850.jpg_1600x1131

Amikor megcsapja az arcomat a fagyos levegő, csak egy dologgal lehet felpörgetni a nap hangulatát. A kulcsszó: színes, mintás, meleg, és kötött. Legyen az pulóver, egy feltünő sapka, vagy sál vagy együtt az összes. A minták keveredése, sokszor összeférhetetlnégének mixe alkot most egy egészet. A lezser kötött pulóverek rétegződése megvéd a hidegtől és a rossz kedv elűzésében is jól funkciónál. Forró csokival kombinálva, a hatás elmaradhatatlan.

Kockáztatsz vagy megszöksz?

Sakk-matt. A Louis Vuitton tavaszi kollekciója kiüthetetlen a sakktábláról.

Sakk-matt. A Louis Vuitton tavaszi kollekciója kiüthetetlen a sakktábláról.

A Louis Vuitton 2013-as spring/summer kollekciójáról nehezen tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Marc Jacobs az egyik kedvenc tervezőm így meglehet, hogy néha elfogult vagyok az ő munkáival kapcsolatban. A divatbemutató különlegessége most négy darab mozgólépcsőben rejlett. A mozgólépcső az egész bemutató motorjaként generálta bennem a monotonitás végtelenségbe lépdelő hatását. A kollekció alap motívuma a kocka. A magasból érkező modellek kettesével, merev testtartással haladnak végig az egész designhoz passzoló kockás kifutón.

 

 

VUIT_SS13_0044.jpg

Első benyomásom az egész bemutató által képviselt irányról az volt, mintha most visszacsöppentem volna a 60'-as évek béli amerikai sütit sütő házasszonyok világába. A különbség annyi, hogy a cukorka színű ruháik, most merevebb és letisztultabb formában tért vissza. A bemutató zenéje, a mozgólépcsők monoton haladása a merev modellekkel, a cipők sarkai, az idővel új képzelt irányba terelték a gondolataimat. Az édes-mázos háziasszony modell által keltett ideálképem kezdet a 21. század monoton és sivár merevségébe átcsapni. Megértettem, miért szeretek nyáron csíkosat hordani és nem kockásat. A tenger morajlását jelképező csíkokat itt felváltották, a merev kockák, ami bezártság érzést keltett bennem. Így képzeli el a 21. századi modern és divatos nőt a divat világa? A válasz egyszerű. Igen. Igen, mert ezt mi magunk, nők, hoztuk létre. A munka világában egyre magasabbra próbálunk feltörni érzelmeinket elnyomva, erősségünket kiemelve. Ez a kemény üzletasszonyok világa, akik felvették a harcot a férfiakkal. Mi az eredménye? Az elhidegülés egymástól és a robot, érzelemmentes világ megteremtése. Ilyesmi gondolatok és érzések kavarogtak bennem és arra jöttem rá, hogy tetszik ez a kollekció, mert annyi érzést tudott belőlem kihozni, hogy rossz nem lehet. Vagy nem ettől lesz jó egy kollekció, az érzelmektől dús reakcióktól? Bár a has mutogatós szetteket még meg kell szoknom, igaz ezzel az új trenddel más divatházak is előrukkoltak idén.

 

Az egész show látványvilága és összképe tökéletes szerkesztettség eredménye, egy egész valóság képet tükrözött számomra. A bemutató egészben tekintve nagyon tetszett, több irányba is magával repített. De pont ez elől a monoton és merev világ elől menekülök. Ez az, amiben nem szeretnék élni, és ezért is szeretem a divatot. A divatba menekülök, mert segít kifejezni önmagam. A sokszínű, változatos stílusok és egyéniségek miatt. Mindenki menekül valahova ebből a világból. Én a divatba vagyok szerelmes gyerekkorom óta. Ez az, ami kikapcsol és leköt. Azt a teljes szabadságot, megnyilvánulási lehetőséget nyújtja számomra, amin keresztül üzenünk a világnak kik is vagyunk. Imádok az apró részletekig elmerülni a kiegészítőkben és az egyediségből inspirálódni. Ezért kezdtem el írni, és ezért kezdem most el ezt a blogot. Én megszöktem ebbe a világba, de nem bánom.

 

Csatolom a bemutatóról készült videót is, mert ezt az érzést képekkel nem lehet átadni.

 

 

 

süti beállítások módosítása